♡ Snelle levering ♡ Standaard verzendkosten € 4.95 ♡ Gratis verzending binnen Den Haag ♡ ♡ Snelle levering ♡ Standaard verzendkosten € 4.95 ♡ Gratis verzending binnen Den Haag ♡

Blogs

Tips voor het stylen van een mooie kersttafel

Kerst is toch wel het ultieme moment om uit te pakken wat betreft aankleding in je huis. Het feest is immers net wat meer compleet met een mooie kerstboom, sfeerverlichting en hier en daar wat kerstgroen. Wat ook niet achter mag blijven is een mooi gedekte kersttafel, ongetwijfeld gaat je ontbijt, brunch of diner nét iets lekkerder smaken wanneer je plaats kan nemen aan een goed gestylde tafel. In dit blog ga ik tips delen hoe je ervoor zorgt dat je kersttafel er oogverblindend uit gaat zien.

mooi gedekte kersttafel

Kies voor een mooie basis

Voor het dekken van een kersttafel kun je all out gaan met de meest prachtige decoratie en servies, daarom is het des te belangrijker om te kiezen voor een goede basis om het geheel rustig te houden en een eenheid te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een basic kleurig tafelkleed, tafellopers en simpele onderborden. Vanuit daar kun je verder gaan om van je kersttafel iets spectaculairs te maken.

Voeg kleur toe

Kleur mag uiteraard niet ontbreken op de kersttafel. Kies een kleur die goed past bij het interieur, maar kies ook vooral kleuren die je mooi vindt want uiteindelijk is het oog vooral gericht op de eettafel tijdens de eetmomenten. Om rust te creëren kun je ervoor kiezen om kleuren te nemen uit dezelfde kleurfamilie. Wees in ieder geval niet bang om kleur toe te voegen, dit maakt de kersttafel levendig.

Een gedekte tafel met servies

Geef de tafel een persoonlijk tintje

Een persoonlijk tintje geven aan de kersttafel is een leuke toevoeging. Dit kun je doen door het maken van bijvoorbeeld mooie naamkaartjes, een gast zal zich hierdoor nét wat specialer voelen. Een naamkaartje kun je makkelijk maken met behulp van karton, je kunt ook kiezen voor echt iets origineels. Wat dacht je van de tijdcapsule kerstbal die je in onze webshop kunt vinden. Dit is een hele mooie glazen kerstbal die je kunt vullen met confetti en briefjes die jezelf kan voorzien van wensen, herinneringen en dromen. Bij de tijdscapsule kerstbal zit ook een houten ring waardoor je de kerstbal op tafel kan zetten, bijvoorbeeld bij elke bord. Met deze kerstbal zorg je er echt voor dat de kersttafel een persoonlijk tintje krijgt.

Mooi servies mag niet ontbreken

Wat is een kersttafel zonder mooi servies? Voor die twee dagen per jaar hoef je natuurlijk niet een heel nieuw servies aan te schaffen. Maar je kunt een kersttafel al heel mooi maken door het toevoegen van een aantal speciale items, zoals mooie glazen, een waterkan of het gebruik van bijzondere schaaltjes.

Mooie unieke kerstboom kaars en tijdcapsule kerstbal

 

Creëer extra sfeer met mooie kaarsen

Een kersttafel wordt pas echt gezellig door het toevoegen van mooie kandelaars en kaarsen, kaarslicht geeft nu eenmaal heel veel sfeer. Door gebruik te maken van kaarslicht, voeg je letterlijk warmte toe aan de tafel. Voor een mooi speels effect kies je voor kaarsen en kandelaars van verschillende hoogtes die je bijvoorbeeld in de totale lengte in het midden van de tafel plaatst.

Decoreer met groen

Met groen zoals; Ilex kersttakken, eucalyptus en dennentakken kun je op een redelijk goedkope manier je tafel verder aankleden. Kies er bijvoorbeeld voor om in het midden van de tafel takken neer te leggen, of leg op ieder bord een takje eucalyptus. Het is ook mooi om een grote vaas in het midden neer te zetten met een boeket aan kerstgroen.

Met de bovenstaande tips gaat je kersttafel er ongetwijfeld prachtig uitzien. Zorg voor een goede basis en voeg items toe die de tafel sfeer geven, vergeet ten slotte ook vooral geen persoonlijk tintje toe te voegen want dat maakt de kersttafel uniek!