♡ Snelle levering ♡ Standaard verzendkosten € 4.95 ♡ Gratis verzending binnen Den Haag ♡ ♡ Snelle levering ♡ Standaard verzendkosten € 4.95 ♡ Gratis verzending binnen Den Haag ♡

Blogs

6 x Interieurtrends die we gaan zien in 2023

Het jaar komt bijna ten einde en voor we het weten is 2023 begonnen. Dit is dus hét moment om eens vooruit te blikken naar een nieuw jaar op het gebied van interieurtrends. Wat gaan we in het nieuwe jaar allemaal op het gebied van woontrends zien en wat zijn echt dé trends die we niet mogen missen? Hieronder lees je 6 verschillende interieurtrends van 2023 die je moet zien.

Trend 1: duurzaamheid en vintage

Duurzaamheid is een thema wat we al in heel veel sectoren terugzien en voor 2023 is dit ook een heel duidelijke woontrend. Steeds meer mensen kiezen voor een tweedehands meubel of kopen een vintage designer item. Ook zie je steeds meer dat woonwinkels duurzame accessoires en meubels aanbieden en dit zal in 2023 alleen maar meer worden. Wij van Pinky Promise vinden duurzaamheid ook ontzettend belangrijk, zo laten wij onze producten zo dichtbij mogelijk produceren, hergebruiken we onze verzenddozen en weten we waar onze producten gemaakt worden. Op die manier hopen wij een minder grote footprint achter te laten. Op de ‘Our story’ pagina kun je meer lezen over onze filosofie en webshop.

Trend 2: natuurlijke materialen

Een trend die we in 2023 gaan zien en wat ook direct mooi aansluit bij duurzaamheid, is de trend waarbij er veel wordt gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen. We gaan veel natuurlijke houtsoorten zien maar denk ook aan stoffen zoals; wol, katoen en linnen. Niet alleen in het materiaalgebruik zien we deze trend terugkomen, ook als het gaat om kleurgebruik. De kleuren die we in 2023 veelal gaan zien zijn groen, bruin en terracotta tinten.

modern interieur met natuurlijke materialen en kleuren

 

Trend 3: ronde en organische vormen

Een trend die we ook in 2023 blijven zien zijn de ronde en organische vormen in het interieur. Deze woontrend zagen we natuurlijk ook al in 2022, maar het is duidelijk een blijvertje. Deze trend kenmerkt zich door ronde vormen, in zowel meubels als accessoires maar ook zie je zachte en rustige kleuren en meubels met aaibare stoffen zoals ‘teddy’. Met deze trend creëer je een comfortabele, luchtige en aangename sfeer in het interieur.

Trend 4: layered spaces

Zagen we eerder in de voorgaande jaren voornamelijk open ruimtes, dus een open keuken die direct in verbinding staat met de woonkamer, nu willen we juist wel dat er verschillende ruimtes ontstaan maar nog wel steeds met een open karakter. De trend ‘layered spaces’ past erg goed bij deze nieuwe behoefte. Met layered spaces creëer je een bepaalde gelaagdheid in je interieur zonder het plaatsen van vaste kasten of muren maar door bijvoorbeeld het plaatsen van een room divider. Ook kun je meer gelaagdheid in je interieur aanbrengen door te spelen met kleur, verf de wanden van je huis in verschillende kleuren en neem ook bijvoorbeeld ook het plafond mee voor een extra layered effect.

modern interieur met neutrale kleuren en organische vormen

 

Trend 5: less is more

Met zoveel prikkels van buitenaf hebben steeds meer mensen de behoefte om rust in huis te vinden, daarom zie je in 2023 dat ‘less is more’ een belangrijke trend gaat worden. Bij less is more moet je denken aan lichte en ingetogen kleuren, strakke vormen en natuurlijke materialen. Maak in je huis gebruik van verschillende tinten van één kleur om een ruimte te creëren die veel rust brengt en geeft.

Trend 6: retro is back!

De laatste trend dat we volgend jaar ook veel gaan zien en dat recht tegenover de ‘less is more’ trend staat is de retro trend. Hou je niet van minimalisme maar wil je juist een meer uitgesproken interieur dan is deze trend uit de jaren 70 zeker iets voor jou. Bij deze retro trend moet je denken aan kleuren zoals groen, oranje, paars en bruin naar ook materialen zoals hoogpolig tapijt en bouclé. Denk ook aan veel verschillende printjes maar ook het wandkleed maakt een comeback.