♡ Snelle levering ♡ Shipping costs € 4.95 ♡ Free delivery in The Hague ♡ ♡ Snelle levering ♡ Shipping costs € 4.95 ♡ Free delivery in The Hague ♡

Blogs

5 Tips voor een sfeervolle kerst in huis

De decembermaand staat voor de deur en het is tijd om je huis in kerstsfeer te gaan brengen. Maar hoe doe je dit en hoe zorg je ervoor dat je huis er sfeervol uit gaat zien? Met de onderstaande tips kun jij ervoor zorgen dat je interieur tijdens kerst er extra gezellig uitziet.

Maak je huidige interieur klaar voor kerst

Wanneer je kerstitems gaat toevoegen aan je huidige interieur, betekent dat er extra spullen worden toegevoegd. Misschien is het goed om van te voren wat andere accessoires tijdelijk op te bergen, zo creëer je niet alleen meer ruimte maar het zorgt ook voor meer rust in je interieur. Daarnaast komen je kerstitems zo nog beter tot hun recht, zonder dat ze verdwijnen in een zee van accessoires.

Kerstkaarsen en gouden kandelaars

Je kerstboom als eye catcher

Een kerstboom zorgt wel echt voor hét ultieme kerstgevoel in huis en of je nu kiest voor een neppe of een echte boom, dat maakt niet zoveel uit. Wat wel uitmaakt is de plek van de boom, waar zet je de kerstboom neer? Veel mensen zijn toch geneigd om de boom in een hoekje te zetten terwijl er vast wel mooiere plekken te bedenken zijn waar de kerstboom nog meer tot recht komt. Plaats de kerstboom bijvoorbeeld in het midden van de ruimte zodat de boom zowel aan de huiskamer als eetgedeelte grenst, dit geeft ook extra sfeer tijdens het kerstdiner.

Stem de kleuren op elkaar af

Net als dat je elke nieuw seizoen verschillende woontrends hebt, heb je ook elke jaar zogenaamde kersttrends. Vaak zie je bepaalde kleuren veel terugkomen en dit jaar zie je veel lichtroze en groene tinten. Voor een zo’n rustig mogelijke kerstsfeer is het aan te raden om kleuren uit dezelfde kleurfamilie te kiezen of kleuren die goed bij elkaar passen, zoals bijvoorbeeld groen en goud. Op die manier creëer je een eenheid en je interieur straalt dan ook rust uit. Kijk natuurlijk ook welke kleuren je al in je interieur hebt, het geheel moet ook niet met elkaar gaan vloeken want dan wordt je huis alsnog onrustig qua sfeer.

advent kalender kaarsen en tijdcapsule kerstbal

Kies een stijl die past bij je interieur

Naast kleur is het ook heel belangrijk om eens goed te kijken welke stijl je in huis hebt, het is namelijk erg mooi om de kerstversiering hierop af te stemmen. Gelukkig heb je tegenwoordig erg veel stijlen als het gaat om kerstdecoratie dus ook voor jouw stijl is er zeker iets te vinden. Heb je zowel je interieur als je kerststijl op elkaar afgestemd, ook dit zal veel rust en eenheid creëren en dit zal zorgen voor een gezellige sfeer.

Laat je huis lekker ruiken

Ten slotte nog een laatste tip, zorg dat je huis lekker ruikt! Geur is namelijk ontzettend belangrijk als het gaat om sfeer in huis, dus koop een fijne geurkaars, een roomspray of geurstokjes. Bijvoorbeeld onze Vesuvius 400G Geurkaars, met geuren van o.a. citrus, viooltjes, framboos en vanille-karamel. Tijdens de feestdagen is het natuurlijk extra lekker om een echte kerstgeur te kiezen, een geur die je direct helemaal in kerstsferen brengt. Denk dan aan ‘warme’ geuren zoals appel, kaneel, amber, sinaasappel en vanille. Ook de geur van een echte kerstboom of een kerstkrans kan natuurlijk een typische kerstgeur geven aan je huis. Het is in ieder geval zo dat een geur toevoegen aan je interieur zeker zal bijdragen aan net dat beetje extra kerstgevoel in huis.